Audi RS5 Sportback 2019 е чудесен заместител на RS4

RS5 Sportback

Audi току-що представи варианта Sportback на RS 5 Coupe, който се нарича RS5 Sportback и ще достигне в САЩ.

Audi RS5 Sportback ще пристигне в САЩ, след като Скот Киог, президентът на Audi за Америка, потвърди тези новини. Знаехме, че моделът ще бъде бърз и красив, но Sportback е направо вдъхновяващ.

RS5 Sportback разполага със същия чудовищен двигател като RS5 Coupe, което видяхме по-рано този месец. Това означава, че мощността идва от 2.9-литров V6 двигател с две турбини, който „впряга“ 444 конски сили и въртящ момент от 600 Nm. Двигателят е в комплект с 8-степенна автоматична скоростна кутия и има задвижване на всички колела.

RS5 Coupe ще достигне до 100 км/ч. за 3,7 секунди, а Audi твърди, че RS5 Sportback може да покрие същата дистанция за по-малко от четири секунди. С допълнителното тегло, предполагаме, че това е начинът на Audi да каже, че това са 3,9 секунди. И подобно на варианта с две врати, изборът на опционален пакет Dynamic Plus повишава максималната скорост на автомобила до 280 км/ч. вместо  250 км/ч.

В сравнение със S5 Sportback RS моделът е по-нисък със 7 милиметра. Той е снабден със спортно окачване, но може да бъде поръчан и с адаптивни амортисьори като опция.

Ако смятате, че S5 Sportback е красив, тогава определено ще бъдете впечатлени от RS5 Sportback. Той включва мрежеста решетка, има по-големи отвори за въздух, по-широки калници, по-големи джанти, голям заден дифузьор и две масивни задни накрайника – запазената марка на RS автомобилите. По същество изглежда като по-дълга версия на RS5 Coupe, което по никакъв начин не е лошо.

Audi все още не обявява цената за автомобила, но очакваме, че ще бъде близка до тази на купето. Ако не умирате да имате купето и бихте искали да изчакате, за да вземете модела Sportback, особено след като видяхте колко добре изглежда, ще трябва да изчакате до втората половина на годината.

Скоро се очакват снимки на RS5 Sportback от автомобилното изложение в Ню Йорк.