rs4 b7

Тези от вас, които редовно посещават сайта на Speedhunters със сигурност са чели материалите на автора Дино Карбонаре и са наясно, че той е фен на специалните комбита. До края на миналата година неговият вагон бе 11 годишно Subaru Legacy 3.0R, което той замени за нещо доста по-мощно, доста по-спортно и доста по-желано в нашите географски ширини. Най-сетне реши да ни го покаже, а ние от своя страна преценихме, че е недопустимо да не го покажем на вас, защото колата у-н-и-к-а-л-н-а. За сега тя все още е недокосната в тунинг смисъла на думата, но това е напът да се промени.

Историята започва в момента, в който лека злополука с послушното Subaru изправила Дино пред дилемата дали да поправи старата си кола или да я продаде и да купи нова. Изборът му е очевиден – Дино се сдобива с ново комби, но този път думата „послушен“ не е най-точното определение за него. Всъщност изискванията на автомобилния ентусиаст колата да бъде комби с ръчна скоростна кутия и V8 атмосферен двигател не му позволявали да избира между безброй много модели и така той се сдобива с това невероятно Audi RS4 B7 Avant.

Автожурналистът не крие симпатиите си към конкретната генерация на модела. Според него 6-степенната механична скоростна кутия, големият двигател и разбира се 4х4 Quattro системата, работеща на пълен работен ден, превръщат RS4 B7 в перфектното семейно комби. В допълнение получавате цели 420 к.с. и огромен обем на багажника, в който да мъкнете всичко нужно за трите ви деца. Да … колата наистина е подходяща дори за 5 членно семейство.

 

 

 

 

rs4 b7

И така няколко месеца Дино запазва автомобилът в състоянието, в което я купува, тъй като има на разположение още два автомобила под ръка. Неизбежният момент при всеки автофен обаче настъпва и в главата на Карбонаре започват да се прокрадват мисли как да „пипне“ нещо по своето RS4 без да наруши цялостно заводската му визия. Както вече сте забелязали колата е с японска регистрация, защото действието се развива изцяло в страната на JDM културата и именно от нея е повлиян външния вид на модела от Инголщат – цветовата гама е изцяло тъмна, линиите са недокоснати и единственото нещо, което би могло да прихване погледа ви е семпла афтърмаркет кука за теглене, подаваща се пред бронята над пуристичния карбонов сплитер. Да си признаем, обаче – пейзажът на страната откъдето изгрява слънецето странно допада на дизайна на немската кола…

rs4 b7

За времето, в което Дино е собственик на спортното комби, той споделя, че не е докоснал нищо по V8 двигателя под капака, въпреки че е забелязал симптоми издаващи ЕГН-то на модела, като леки течове на масло, избелели карбонови панели, включително и извън моторния отсек. Той не крие, че в плановете му за следващите няколко месеца влиза и подмяна на изпускателната система с такава, която „пука и пляка“. През далечната 2008 година, явно инженерите от Инголщат са били доста по-консервативни и не са мислили за заводски гърмящи системи, каквито задължително има в днешните RS-и.

rs4 b7

В кабината на пленителното Audi RS4 ви посреща интериор незасегнат от 10-те години живот на колата. От дясната страна на таблото се е настанил семпъл спортен волан с дизайн взаимстван от Lamborghini Gallardo, за който Дино твърди, че е подготвил леко освежаване, но за целта се налага колата да остане без него за около седмица.

rs4 b7

Няма как да не се влюбите в седалките, които Audi монтират в RS4 B7. Гърбовете им приличат на екзоскелет от фантастичен филм, а за да засилят още повече мрачността на интериора са боядисани в черен лак. Настроойките им за комфорт са многобройни и това, което ни привлича най-много е, че се извършват механично, а не като при повечето модели от тези години с електрически бутони, местещи бавно фрагменти от ‘креслото’.

Както вече казахме, колата и нейният собственик се намират в Япония, а там снеговете далеч не са мираж. Досещате се, че Дино вече е пробвал комбинацията quattro+сняг. Той споделя, че купил колата с чифт 17 инчови джанти от B5 обути в зини гуми Michelin. При падането на първия сняг се изстрелял право към близките планински завои, където цяла вечер се забавлявал с въртящия момент предоставен любезно от атмосферния V8-мак в огромен диапазон обороти.

rs4 b7

Карбонаре започва модификации по колата съвсем скоро и ние ще ви държим в течение с неговия Audi RS4 Avant ‘Quattro Project’. До тогава можете да се нарадвате на страхотната галерия със снимки на изчистената все още версия на колата.