Audi RS4 Avant спазва фирмената визия с новия си фейслифт

RS4 Avant

Завесата падна и зад нея се появи обновеното Audi RS4 Avant и както очаквахме, то прилича на по-малка версия на последното RS6 Avant.

Първо впечатление в новото RS4 Avant правят обновените LED фарове и опционалните матрични LED светлини със затъмнен контур. Освен това Audi актуализира решетката, правейки я по-широка и по-ниска, и я допълва с гланцирана черна решетка.

Трудно се забелязват промени страни, въпреки че Audi твърди, че калниците на предните и задните колела са с 30 мм по-широки от обикновеното A4 Avant. Измененията отзад до голяма степен са ограничени до актуализираните задни светлини и нов дизайн на бронята и черния дифузьор.

Що се отнася до интериора, той идва с 10,1-инчовия тъчскрийн MMI дисплей на Audi, както и с красивия цифров клъстер Virtual Cockpit на компанията. Воланът е плосък и обшит с фина алкантара.

Задвижващият механизъм за фейслифтовото Audi RS4 Avant остава познатият 2,9-литров V6 двигател с две турбини. Той генерира 444 к.с. и 600 Nm въртящ момент, което позволява на колата да достигне 100 км/ч. за 4.1 секунди.

Продажбите в цяла Европа ще започнат по-късно този месец, а първите дилъри ще започнат да извършват доставки през декември. Европейските цени започват от 81 400 евро.