Audi RS3 Sportback от ABT може да се заяжда със суперколи

RS3 Sportback

Хот хеч с около 400 конски сили не е нещо необичайно в наши дни. Но близо 500 к.с. са съвсем друга история, така че ще ви покажем най-новия проект на ABT: мощният Audi RS3 Sportback.

Заснет сред планински пейзаж, автомобилът изглежда доста агресивен, но не се отклонява твърде много от фабричния външен вид. След по-детайлен поглед ще видим логата на ABT, които леко загатват за бруталното изпълнение.

То представлява 493 к.с. и 570 Nm въртящ момент, идващи от модифицирания 2,5-литров 5-цилиндров мотор. Допълнителните 100 к.с. и 90 Nm са постигнати чрез добавяне на нов интеркулер и изпускателна система и ремап на ECU-то. Времето до 100 км/ч. е само 3,7 секунди, а максималната скорост е 299 км/ч.

RS3 Sportback

Само допреди няколко години, това би се считало за суперавтомобил. Например Ferrari F430 е по-бавен до 100 км/ч. 0.3 секунди са доста, въпреки 16 км/ч. по-високата максимална скорост.

Истината е, че производителността не е толкова шокираща, като се има предвид, че дори стоковото RS3 Sportback е почти толкова бърз, колкото и F430. С максимална скорост от 280 км/ч. с фабрично премахнат ограничител на скоростта, това не е никак бавен автомобил. Нека не забравяме и почти съвършената система за задвижване на четирите колела. Тя е отговорна за постигането на тези резултати.

RS3 Sportback