Audi RS3 от ABT ще подчини AMG A45 S

RS3

Официалният крал при хот хечовете е новият Mercedes-AMG A45 S. Той притежава респектиращите 415 к.с. и 500 Nm въртящ момент без никакви модификации, което го прави 21 к.с. и 20 Nm по-мощен от Audi RS3 Sportback.

Въпреки това, с малко помощ от ABT Sportsline, пъргавият хечбек от Инголщад става доста по-конкурентен. Пипнатото Audi е оборудвано с нов блок за управление на двигателя и интеркулер. Това му позволява да развие 463 к.с. и 540 Nm въртящ момент. Максималната скорост се повишава от 250 на 285 км/ч., но няма информация за ускорението до 100 км/ч., което отнема 4,1 секунди във фабрична форма.

В близко бъдеще ABT ще пусне в действие опционална изпускателна система с четири черни хромирани тръби с дебелина 102 мм. Тя ще бъде достъпна за всички RS3-ки. Допълнително ще се предлагат и нови пружини за окачването, комплект стабилизиращи щанги и модернизирани спирачки. Окачването ще се допълни от матови черни 19-инчови алуминиеви джанти. Предлагат се и други възможности на различни модели от 19 или 20 инча.

ABT няма да остави интериора на RS3 Sportback недокоснат, тъй като, срещу правилната сума, те ще добавят още кожа и карбон, както и осветление на вратите. Онези, които не могат да изберат между многобройните налични части за хот хеча на Audi, могат просто да получат RS3 пакета на тунера, който може да се комбинира с интериорния пакет.