Audi RS Q8 ще ни зарадва на 20-ти ноември

RS Q8

Семейството на Q8 скоро ще получи топ версията RS. Без да разкрива източниците си, испанският AutoBild съобщава, че официалното представяне е насрочено за 20-ти ноември.

Стоейки над SQ8, купето за хипер спортното SUV купе ще бъде по-достъпна алтернатива на Lamborghini Urus, макар и с по-малко мощност. Очаква се 4.0-литровият twin-turbo V8, който произвежда 641 к.с. в италианския супер SUV да доставя около 600 к.с. в Audi.

В противоречие с BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE 63 Coupe и Porsche Cayenne Turbo Coupe, RS Q8 ще се разграничи от останалата част от гамата, приемайки спортен дизайн. Очаквайте променени предни и задни брони, по-големи странични прагове, голям дифузьор с вградени двойни накрайници, големи джанти и спортно окачване, по-ниско от това на SQ8.

Интериорът също ще бъде леко преработен, със спортни предни седалки, RS означения и нова тапицерия. RS Q8 трябва да получи специфичните режими на шофиране на другите модели, разработени от Audi Sport, наред с типичните технологични функции, намиращи се в обикновените версии. Очакваме най-новата инфоразвлекателна система MMI и 12,3-инчовия дигитален инструментален панел, от които ще греят RS надписите.

По отношение на цените, RS Q8 ще бъде по-скъп от SQ8, който започва от 102 900 евро в Германия, и ще се приближи до € 146 662, колкото струва Porsche Cayenne Turbo Coupe.