Audi RS Q8 тества здраво

RS Q8

След неотдавнашното пускане на Audi SQ8, сега очакваме още един мощен вариант с голямо нетърпение: RS Q8!

За пръв път RS Q8 бе сниман преди година по време на тестове. Инженерите от Инголщад продължават да развиват високопроизводителния SUV и наскоро го пуснаха на Nurburgring. Камуфлажираният прототип реве като същинско чудовище, както бихте очаквали от Audi Sport.

Източниците ни казват, че RS Q8 ще бъде задвижван от 4-литров V8 с два турбокомпресора, който вече е използван в цялото семейство на VW Group. В момента Lamborghini Urus е най-мощният SUV немската група, доставящ 641 к.с. и 850 Nm въртящ момент. Малко вероятно е на Audi да им бъде позволено да стъпят над него, така че вероятно той ще бъде понижен до около 600 к.с. Не се заблуждавайте, обаче, RS Q8 все още ще бъде изключително бърз – плюс, че ще струва малко по-малко от италианския си братовчед.

Този прототип включва камуфлаж по предната и задната брони, както и по страничните прагове и калници на колелата. Ние знаем, че SUV-ът ще получи по-големи въздушни отвори, отколкото тези на другите Q8 модели, включително SQ8, както и поръчкова задна броня.