Audi RS Q8

Още от появата на новият SUV в гамата на Audi – Q8, всички затаихме дъх в очакване на първият RS – Кросоувър. Ето че, лека по лека започва да се разкрива информация около топ версията на флагмана.

Още щом се заговори за RS Q8 очакванията бяха, той да бъде оборудван с 4-литров Bi-Turbo агрегат, подобно на Audi RS6 и Lamborghini Urus. Е почти познахме, но не баш! Да пак ще имаме 4 литра, отново два турбокомпресора, но за постигането на още повече мощ RS Q8 ще получи и електромотор. Всъщност и това не е кой знае каква новина, тъй като VAG групата вече разработи такъв в Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Няма да отричаме, щом искаш бърза кола, помощ от Porsche няма как да бъде излишна!

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (Да, малко са прекалили с дължината на името) разполага с 671к.с. и въртящ момент от 850Nm. Ако RS Q8 получи същия агрегат, то определено Audi ще разполагат с най-бързия SUV на пазара. Освен това, флагманът ще бъде и най-мощният автомобил на компанията, произвеждан някога.

Според доверени източници е почти сигурно, че Audi RS Q8 ще ползва сърцето на хибридната Panamera. Това означава, че конкуренцията трябва да предприеме нещо, тъй като по всичко изглежда, че Audi ще вдигнат летвата много, много високо!

RS Q8 интериор