Audi RS Q3 Sportback ще е бюджетното предложение на RS Q8

RS Q3

Audi представи Q3 Sportback съвсем скоро, но шпионските фотографи вече уловиха мощния вариант RS Q3.

Подобно на стандартното Q3 Sportback, моделът приема елегантна форма, която помага да се разграничи от стандартния Q3. Най-голямата разлика е понижаващата се линия на покрива, която придава на кросоувъра по-спортен купе вид.

RS Q3 Sportback надгражда дизайна, като използва по-агресивна предна броня с големи въздухозаборници, запълнени с мрежа. Кросоувърът също е оборудван с големи джанти и масивна двойна изпускателна система, която е отличителен белег за RS вариантите.

Въпреки че може да изглежда по-спортен отвън, кабината до голяма степен трябва да се пренесе от Q3. Това означава, че можем да очакваме метални акценти, черно покритие и 10,25- или 12,3-инчов дигитален инструментален панел. Трябва да има и 8,8- или 10,1-инчова инфоразвлекателна система.

Това RS модел и като такъв няма как да се размине без спортни щрихи. Нищо не е официално, но не бихме се изненадали, ако кабината е оборудвана с волан с плоско дъно, много карбон и алуминиеви педали.

Подобно на стандартното RS Q3, Sportback ще се основава на платформата MQB и ще разполага със спортно окачване и сериозна спирачна система. Очаква се моделът също да бъде задвижван от 2.5-литровия турбо 5-цилиндров двигател, който произвежда около 414 к.с. Той вероятно ще бъде свързан към трансмисия с два съединителя, която изпраща мощността към стандартната система за задвижване на всички колела quattro.