audi r8

Audi Sport напълниха до край новото R8 с най-доброто от своите перформанс спортни части. Топ спортния модел Audi R8 V10 Plus Coupe Competition е най-силно модифицираният модел на девизията излизал до момента.

Започваме с това, че инженерите свалят 13 кг още с пакета Competition. Отслабването се дължи на употребата на титаниева сплав в апаратите на спирачките и по-леките с 11.9 кг 20-инчови джанти, наподобяващи дизайна на GT4 колелата.

Новият аеро пакет на R8 V10 Plus Coupe Competition, освен че изглежда зверски страхотно, притиска колата със сила от 50 кг при скорост от 150 км/ч. При максималните 315 км/ч натиска става цели 150 кг. За сметка на това коефициентът на челно съпротивление е нарастнал от 0.36 до 0.42, а допълнителна мощност не е предвидена и R8 остава с 610 к.с. и 559 Нм.

Въпреки жестоката осанка на колата, тук говорим за премиум издание и като такова неговият интериор получава значителна доза внимание.
Всеки един от само 10-те екземпляра с този бадж ще бъде завършен в цвят Suzuka Grey с черни седалки и ярки червени шевове. Тъмни елементи ще има и отвън като например предната решетка, ниските въздуховоди и задните отводи. Воланът вдъхва допълнителна порция ‘спорт’ с маркировката си на 12 часа и обшивката от Алкантара, а ‘премиумът’ се допълва от озвучителната система Bang & Olufsen с 13 говорителя.

Доставките започват през ноември, а цената на топ спортното Audi R8 V10 Plus Coupe Competition ще започва от 238 600 долара.