Audi R8 на задно предаване се завръща

V10 RWD

Audi R8 със задвижване на задните колела беше представено преди няколко години. Сега то се завръща макар и с няколко промени, като вече ще се казва V10 RWD, а не RWS. По-важното е обаче, че то вече няма да е ограничено издание, тъй като се присъединява към семейството на R8 като отделен модел.

V10 RWD ще се предлага като Coupe и Spyder и ще стартира на европейските пазари в началото на следващата година, като цената му ще е съответно 144 000 евро и 157 000 евро в Германия.

Новото R8 RWD ще се отличава с няколко визуални новости отвън. Те, според Audi, включват предния сплитер, отворите за въздух и решетката на задната броня, която е толкова голяма, че трудно можем да говорим изобщо за броня.

Освен това дифузьорът отива по-нагоре и включва два овални накрайника. Стандартно, предният лип, страничните прагове и дифузьорът са решени в лъскаво черно. Говорейки за цветове, Kemora Grey се присъединява към палитрата.

Срещу заплащане можете да получите логото в черно, както и Carbon Styling Package, а за Spyder важи и пакетът Extended Black Styling. Стандартно автомобилът идва с черни 19-инчови ковани джанти, но може да си поръчате и 20-инчови. Вътре Audi ще ви поглези със спортните седалки от кожа и алкантара и добавя логото „RWD“ от пътническата страна на таблото.

5.2-литровият атмосферен V10 има мощност, идентична с ограничената версия R8 RWS: 540 к.с. и 540 Nm въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна трансмисия S Tronic и механичен заключващ се диференциал. Това позволява на купето да достигне 100 км/ч. за 3,7 секунди и до 320 км/ч. максимална скорост, докато Spyder е с 0,1 секунди по-бавен и заковава стрелката при 318 км/ч.

Удряйки кантара на 1595 кг, Coupe-то е с 65 кг по-леко от AWD версията, докато Spyder-а е олекнал с 55 кг и тежи 1695 кг. Според Audi, автомобилът може да ви достави и дрифт удоволствие, ако активирате режим Sport в комбинация с ESC.