Audi E-Tron Sportback не остави нищо на въображението

E-Tron Sportback

Следващият член на електрическото семейство e-tron на Audi е готов и тези шпионски снимки ясно го потвърждават.

Audi e-tron Sportback бе уловено практика без камуфлаж, носейки покритие само по фаровете и третото странично стъкло. Планиран да дебютира на 19 ноември по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис, e-tron Sportback е купе версия на SUV-а e-tron, както можем да видим.

Основните дизайнерски характеристики включват скосяваща се линия на покрива, която променя формата на страничните прозоржи, и задния край. Той е забележително по-различен от този на e-tron.

Отпред нещата са по-еднотипни, но задната част оформя фастбек дизайн, което води до нов багажник и леко модифицирани задни светлини. Този конкретен прототип разполага и със сиви прагове и липове за по-здрав вид.

Както при e-tron, версията Sportback получава камери за обратно виждане, поне за Европа. Не виждаме какво има вътре, но прототипът е в конфигурация с десен волан. Очаквайте обаче интериорният дизайн да отразява този на обикновения e-tron.

Нещо друго, което e-tron Sportback трябва да има общо с e-tron SUV е електрическият задвижващ механизъм. Ще видим два електродвигателя, които осигуряват комбинирана мощност от 355 к.с., достигащи до402 к.с. в така наречения „boost режим“. Когато той е включен, Audi e-tron ще спринтира от 0 до 100 км/ч. за 5.5 сек., така че можем да очакваме същото и от Sportback-а.

Пробегът на новия SUV трябва достига до около 350 км. Това не е най-доброто на пазара, но поне e-tron предлага система за бързо зареждане със 150 кВт, която „доставя“ 87 км за десет минути и 163 и 262 км за 30 минути.