Audi E-Tron ще бъде удобно за всеки модерен дом

E-Tron

Audi ще пусне на пазара E-Tron, първият електрически SUV в историята на марката. Германците току-що обявиха повече опции, които ще улеснят живота с електромобил.

По-конкретно, Audi ще предложи на клиентите на E-tron две интелигентни решения, за да свържат модела към своите домове.

Стандартната компактна система за зареждане ще включва зареждане с мощност до 11kW. Audi ще предлага и допълнителна система за зареждане с 22 kW, като E-Tron ще бъде оборудван с второ допълнително гнездо за зареждане. Системата ще може да се свърже с мрежата чрез Wi-Fi и да предложи „интелигентни функции за зареждане“.

„В съответствие с нашите висококачествени стандарти, ние искаме електрическа кола, която се вписва безпроблемно в интелигентно свързан дом, за да осигури истинска добавена стойност за клиента. Ето защо сме се обединили с двамата водещи доставчици на системи за управление на енергията в дома, Hager Group и SMA Solar Technology. Това осигурява максимално удобство при зареждане“, казва Фермин Сонейра, директор на продуктовия маркетинг в Audi.

Чрез комбиниране на система за зареждане с подходящо оборудвана система за енергийно управление, клиентите ще могат да използват различни тарифи, за да заредят своя Audi E-Tron. Ако домът е оборудван с фотоволтаична система, процесът на зареждане може да бъде оптимизиран така, че да избира електричеството, генерирано от системата за зареждане на колата.

Новият Audi E-Tron ще бъде представен на 30 август, предлагайки пробег от 400 км. Електрическият SUV се очаква да бъде задвижван от два електрически двигателя и батерия от 95 кWh. Audi не разкрива мощността, но се очакват числа от порядъка на 400 к.с.