audi e-tron

Преди няколко месеца Audi представи електрическия си прототип e-tron quattro 2018, а интересът към концепцията явно е доста силен, тъй като производителят започна да приема поръчки от Норвегия още преди да покаже окончателната версия.

Първоначално идеята за Audi e-tron е разкрита през 2015 г. и съчетава новото дизайнерско направление на марката с агресивен външен дизайн. В моделната гама SUV-ът попада някъде между джиповете Q5 и Q7, но за съжаление малко подорбности за техническите данни са известни.

e-tron
Въпреки това Audi съобщи, че задвижващата система ще се състои от 3 електромотора, два за задните колела и един за предните. Сумарно те ще произвеждат 435 к.с., но клиентите ще могат да поръчат екстра за моментно увеличаване на мощността до 503 к.с. В тази версия e-tron quattro ще се изстрелва до 100 км/ч за под 4.6 секунди, а за да можете да изминавате до 500 км с едно зареждане, максималната скорост е ограничена до 200 км/ч.
Този пробег с 95-киловатчасовата батерия би наредил електрическото Audi на второ място след лидера в областа Tesla Model S 100D.

Ако живеете в Норвегия и имате амбицията да се превърнете в еко-шофьор на бързо Audi можете да приготвите 3000 долара или 20 000 крони, за да си поръчате e-tron. Компанията не е споменала точна дата за излизането на модела, освен че това ще се случи в средата на 2018 г.

Междувременно можете да прочетете за плановете на Норвегия да премахне двигателите вътрешно горене от улиците си до 2025г.