Audi CLR 8S е Q8-цата на Lumma Design

CLR 8S

Още през март, Lumma Design пусна скици на тунинг пакет за най-представителния SUV на Audi, Q8.

Сега германският тунер направи CLR 8S реалност, както можете да видите от тези официални снимки. Audi Q8 зашеметяващо, като тунерът успява да го направи по-заплашителен, благодарение на редица екстериорни модификации.

Основната промяна е широкият бодикит, който раздува предните и задните калници, правейки място за по-големи колела – Lumma Design предлага избор от 22-инчови и 24-инчови джанти.

„Базовите“ Lumma CLR 22 LX алуминиеви джанти са с десет V спици, които се събират в центъра. Необходими са ви гуми с размер от 285/40 R22 и 325/35 R22, съответно за отпред и отзад.

Колелата Lumma CLR 24 RS са с централен болт в матово черно, с размери 10.5×24 инча (отпред) и 13×24 инча (зад), комбинирани с 295/30 R24 и 355/25 R24 гуми.

Освен масивният бодикит, CLR 8S разполага с обичайните брони, странични прагове и доста разчупен преден капак. Той се предлага и за Audi Q8 като отделна част. Предната броня се отличава с широк спойлер, докато задната броня добавя престилка с дифузьор, който събира четири квадратни тръби.

Другите елементи на аерокомплекта включват спойлер на покрива и заден спойлер на вратата. И двата са налични като отделни части за Q8. Lumma Design казва, че аеродинамичните компоненти на Audi Q8 са изработени от висококачествени материали „Произведено в Германия” и имат възможност да бъдат завършени в карбон.

Тунерът предлага и широка гама от решения за интериора, както и подобрения в производителността на бензиновия V6 двигател с 335 к.с. и турбодизеловия V6 с мощност 231 к.с.