Ако предпочитате да не купите нещо толкова консервативно като Audi A6, Mercedes E-Class или BMW 5-Series, винаги можете да похарчите малко повече пари за A7 Sportback, CLS, или 6-Series GT от същите марки.

Макар че технически те са директни съперници, тези модели са доста различни по начина, по който изглеждат. Например, CLS е седан с четири врати с наклонена покривна линия (поради това Mercedes го нарича Coupe), докато A7 и 6-Series GT са фастбекове, но дори и между тях има разлики.

Започвайки с дизайна, решението кой модел ви харесва най-много трябва да дойде веднага. Всичко е според вкусовите ви предпочитания. Например, според Мат Уотсън от Carwow, това е Mercedes CLS, който стои над своите съперници, когато става въпрос за най-стилен външен вид.

Докато 6-Series GT може да е, да се чувства и всъщност е най-практична, новото A7 Sportback може да отговори на вашите практически нужди също ползотворно. В допълнение можете да вдигнете задната врата както на обикновен хечбек или комби.

Audi се отличава с най-добрия интериор като цяло, докато Mercedes има най-елегантния вид, въпреки че качеството в CLS очевидно е малко по-ниско от това, което получавате в Audi и BMW. Ако всичко, което искате е да се изтегнете на задната седалка, тогава 6-Series GT ще ви накара да се почувствате най-удобно, докато другите две може да създадат чувство за дискмофорт.

Що се отнася до возенето, въздушното окачване на A7 Sportback впечатли най-много участниците в теста, макар че 6-Series GT беше най-удобният. Суперлативи хвърчаха наляво и надясно по отношение на дизеловия двигател на CLS. Но коя от тях бихте избрали и защо?