Audi A6 Allroad Quattro 2019 е почти завършено

A6 Allroad

Audi завършва новото поколение A6 Allroad Quattro, което се явява по-висока версия на A6 Avant.

A6 Allroad е загубил повечето от камуфлажа си, оставяйки само частите, които са специфични за модела скрити, като например калниците, страничните прагове и броните.

Новото A6 Allroad ще идва с нова предна решетка с шест вертикални линии, за да се разграничи от своите побратими и разбира се да изглежда по-здрава.

Системата Quattro за задвижване на четирите колела ще се предлага стандартно и вероятно ще дойде с няколко режима според настилката, като част от по-приключенския характер на Allroad. Както и при предишните поколения, новото A6 Allroad ще използва един бензинов и един дизелов двигател от диапазона на редовното A6.

В този момент все още не е потвърдено, но двигателите вероятно ще бъдат 3.0-литровия TFSI V6 с 335 к.с. и въртящ момент от 500 Nm и 3.0-литровия TDI V6 с 282 к.с. и 620Nm въртящ момент. По-слаба версия на 3.0-литровия TDI V6 с мощност от 228 к.с. също може да се появи под капака на A6.

Шасито ще включва адаптивно пневматично окачване, което ще даде възможност на водача да повдига или снижи автомобила в зависимост от средата на шофиране.

Както и при обикновеното A6 с 6-цилиндров двигател, всички опции за задвижване ще включват най-новата хибридна технология на компанията, позволяваща да се движат със скорост между 55 км/ч. и 160 км/ч. и да намалят разхода на гориво, както и нивата на CO2.

Новото Audi A6 Allroad Quattro се очаква да бъде разкрито в края на годината.