Audi A6 ще притежава 3-то ниво автономна система

A6

Audi пусна на пазара новото поколение A8 като първата кола на пазара, оборудвана с автономн система от ниво 3, и сега ще внедри технологията и в предстоящото A6.

Очаква се следващата година, вероятно на автомобилното изложение в Женева през март 2018, дебютът на новото A6. То ще може да се справя с повечето аспекти от шофирането, но водачът ще трябва да е готов да поеме контрола по всяко време.

Това ще даде тласък на претендентите като Mercedes-Benz E-Class и BMW 5-Series. A6 би могло да възприеме и функцията за самостоятелно паркиране от по-големия си брат, която позволява на потребителите да управляват колата чрез дистанционно, дори ако не са в автомобила.

Визуално, следващото поколение Audi A6 ще заимства елементи от A8. Също така ще получи някои стилистични елементи от A7, с който споделя своето шаси.

Клиентите ще могат да избират измежду различни двигатели, които ще включват 2.0-литров 4-цилиндров, 3.0-литров V6 и 4.0-литров V8, заедно с две възможни PHEV хибридни системи. През 2019 г. Audi ще представи S6, за който се говори, че ще има повече от 450 к.с., докато RS6 няма да е готово преди 2020 г. То може да взаимства същия PHEV двигател като Porsche Panamera SE Hybrid, който развива 670 к.с. и 850 Nm въртящ момент от своя 4.0-литров турбо V8-мак и електрически мотор.