Audi A3 Sportback e-Tron PHEV не е кола за всеки

A3 Sportback e-Tron

Освен базовите модели и мощните S3 и RS3, Audi предлага и хибридна версия на компактния хечбек – A3 Sportback e-Tron.

Хибридният модел A3 използва същия двигател като Volkswagen Golf GTE, което означава, че комбинира 1,4-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор и електродвигател с обща мощност от 207 к.с и въртящ момент от 350 Nm.

Официално, той се нуждае от 7.6 секунди за спринт с 0-96 км/ч. и максимална скорост от 209 км/ч. По-важното е, че той може да направи това с разход на гориво само от 1,7 л/100 км, при идеални условия, според Audi.

Въпреки това, тъй като A3 Sportback e-Tron не може да зарежда батериите си с двигателя с вътрешно горене, някои потребители биха предпочели 2.0-литровата дизелова версия, която е по-евтина на места.

И това според CarBuyer не е единственият недостатък, защото поради поставянето на батериите под багажника, управелението не е толкова остро и пътуването е по-твърдо от това, което ще получите в останалата част на A3 Sportback диапазона.

Нещо повече, пространството на задната седалка не е идеално, но колата е добре оборудвана и се предлага със стандартна екипировка. Тя включва система за инфоразвлечение MMI Navigation Plus, климатроник, LED светлини, паркинг сензори и 17-инчови лети джанти, а виртуалният кокпит на Audi е по желание.

Визуално, единствените разлики между A3 Sportback e-Tron и обикновените модели е мястото за зареждане, разположено зад емблемата отпред, както и електрическите уреди и бутона EV на таблото.