Audi A1 2019 бе изловено на тестове

A1

Преработеното Audi A1 бе заловено практически „голо“, докато е тествано в Европа.

Изглеждайки по-зрял от предшественика си, моделът има широка решетка, която доминира в по-новите модели на компанията. Можем да видим и агресивна предна броня с ъглови въздушни отвори и шестоъгълна мрежа.

Спортният стил продължава назад, като A1 има подчертани странични прагове, спойлер, монтиран отзад и задна броня с вграден дифузьор.

Освен че предлага по-агресивен дизайн, автомобилът има нови странични огледала и по-спортна линия на покрива. Дизайнерите са елиминирали прозореца третия страничен прозорец и са избрали по-дебела С-колона. Това решение вероятно ще носи последици, тъй като не бихме се изненадали, ако в резултат на това се наруши видимостта.

Audi са свършили доста добра работа, за да не позволят на шпионските фотографи да направят интериорни снимки, тъй като малко се знае за кабината. Въпреки това се очаква автомобилът да бъде оборудван с по-висококачествени материали и допълнителни технологии. Акцентите включват дигитален клъстер, системи за помощ на шофьора и актуализирана система за инфоразвлечение с Apple CarPlay и Android Auto съвместимост.

Под капака можем да очакваме асортимент от 3-и 4-цилиндрови двигатели с турбокомпресор. Нищо не е официално, но според докладите ще има 1.4-литров 4-цилиндров TFSI агрегат с мощност от 125 к.с., 150 к.с. и 190 к.с. Може да има и 1.0-литров 3-цилиндров двигател с мощност 155 к.с., както и 2.0-литров 4-цилиндров TSFI, който развива 252 к.с. в S1 и 300 к.с. в RS1.

Audi A1 ще бъде представен по-късно тази година, така че очаквайте евентуално представяне на автомобилното изложение в Париж през есента.