Audi ще строи R8 и E-Tron GT на една линия

E-Tron GT

Audi разкри, че предстоящият й e-Tron GT ще бъде произвеждан заедно с R8 в производствените мощности на Audi Sport в Бьолингер Хьофе, Германия от края на 2020 година.

Германският производител е в средата на модернизацията на обекта, за да побере електрическите си спортни автомобили. Приблизително 10 000 квадратни метра етажна площ се добавят към предприятието, предлагащи допълнителни логистични зали, повече място за производство на купета и нови зони за сглобяване.

Докато купето на Audi R8 се нуждае от роботи и квалифицирани техници, купето на e-Tron GT ще бъде силно автоматизирано. Новите конвейерни системи се инсталират от Audi, а в новите помещения ще има електрифицирана монорелсова система.

„Тъй като Бьолингер Хьофе вече беше създаден като малка производствена база с иновативни и гъвкави производствени процеси, това ни дава идеалните условия за производството на e-tron GT заедно с Audi R8”, каза мениджърът за производството Волфганг Шанц. „Тук оживява едно уникално съчетание на майсторство и умна фабрика.“

Audi представи концепта e-tron GT на миналогодишното автомобилно изложение в Лос Анджелис, а автомобилът ще достигне производство до края на 2020 г. Това все още е далеч, но забележителният външен вид на автомобила и обещаната производителност трябва да бъдат достатъчно, за да убедят клиентите, че си струва чакането.

Концептът e-tron GT е оборудван с два електрически мотора, изпомпващи 582 к.с., които се снабдяват от голяма батерия, предлагаща пробег от над 400 км.