Audi ще конкурира Maybach с по-луксозен от A8 модел

A8

Audi има намерение да разработи и представи още по-луксозен модел от флагмана им досега – A8.

На годишното общо събрание на марката в Некарсулм, Audi заяви, че планира „бъдещо разширяване на семейството на моделите A8, за да включи нов, по-луксозен и престижен вариант“, без обаче да навлиза в повече подробности.

По-престижната версия на A8 всъщност бе намекната за първи път миналата есен, когато научихме за възможното възраждане на марката Horch, която не е активна от началото на 20-ти век.

A8

Смята се, че Audi може да последва пътя на Mercedes-Benz, който след разпадането на марката Maybach през 2013 г., върна името като под-марка, с която обозначава най-луксозните и най-специалните версии на S-Class.

Предполага се, че топ-версията на A8 ще бъде пълна с множество функции и поръчкови стилизиращи елементи. Тя неизбежно ще се стреми към Mercedes-Maybach S-Class и Bentley Flying Spur, които се предлагат с twin-turbo W12 двигател, но V8 също не се изключва като опция.

В зависимост от това колко по-луксозен ще е A8 Horch (неофициално име), немската компания може да вкара името в употреба и за други модели.