Audi тества бъдещото RS3

RS3

Audi приключва с разработката по новото A3 и ще насочи повече усилия към следващото поколение RS3.

Заснето по време на тестове на Nürburgring, това RS3 не изглежда обикновено на пръв поглед. Въпреки това, по-внимателно поглеждане разкрива, че автомобилът идва с по-широки калници, които предполагат, че моделът има по-широка следа от своя предшественик. Повече промени не се забелязват, но това е очаквано, тъй като мулето е „облечено“ с настоящите RS3 части.

Въпреки че няма какво да се види, можем да кажем, че RS3 трябва да следва стъпките на преработените A3 и S3. В резултат на това можем да очакваме еволюционен дизайн с по-широка решетка с единична рамка и по-изрзена линия на прозорците. Хот хечът трябва да има и по-спортен интериор, нови фарове и малко по-дълга база.

Кабината трябва да отразява стандартния модел и това означава, че водачите могат да очакват 12,3-инчов цифров инструментален клъстер и около 10,1-инчова инфоразвлекателна система. Таблото ще придобие нов дизайн с по-изразени вентилационни отвори.

Малко се знае за RS3, но сегашният модел разполага с 2.5-литров турбо 5-цилиндров двигател, който произвежда 395 к.с. и въртящ момент от 480 Nm. Той е свързан със 7-степенна S tronic трансмисия и стандартната система за задвижване на четирите колела quattro. Това позволява на хечбека да достигне 100 км/ч. за 4,1 секунди преди да удари ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

Спекулации предполагат ползването на същия агрегат с незначителни модификации за подобряване на производителността и по-ниски емисии. Няма никаква информация за това колко мощност ще произвежда модела, но няма да е изненадващо, ако Audi иска да свали от трона предстоящия Mercedes-AMG A45, който ще има около 414 к.с.