Audi са готови с няколко plug-in хибрида за Женева

Audi

Audi представи хибридните версии на Q5, A6, A7 и A8 преди автомобилното изложение в Женева.

Първо нека разгледаме Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Моделът се задвижва от 3.0-литров V6, който е свързан със синхронен електродвигател, 14.1 kWh батерия и 8-степенна автоматична
Tiptronic трансмисия . Всичко това доставя 443 к.с. и 699 Nm и дава пробег от 40 км изцяло на ток.

Audi

Докато A8 се радва на агрегат с над 400 к.с., Audi Q5 50 TFSI e ‘comfort’, A6 TFSI 50 e ‘comfort’ и A7 50 TFSI e ‘comfort’ пристигат само с 295 к.с. и 450 Nm стандартно. За тези, които искат повече адреналин, на разположение е 55 TFSI мотор в Q5, A6 и A7, развихрящ се до 363 к.с. и 500 Nm. Километрите на ток отново са 40, както е при A8.

И четирите нови PHEV модела на Audi ползват една и съща 14,1 kWh батерия с електромотор, който е имплантиран в трансмисията с двоен съединител. Освен това, четирите модела могат да възстановяват част от енергията при спиране.

Audi

В хибридите Q5, A6, A7 и A8 ще намерите три режима: EV, Auto и Hold. В режим EV, автомобилът работи изцяло на електрическа енергия, докато в режим Auto (Автоматичен) системата интелигентно използва електродвигателя и двигателя с вътрешно горене за максимална ефективност. В Hold системата работи по такъв начин, че да гарантира зареждане на батерията.

Собствениците на тези модели могат лесно да зареждат автомобилите си у дома, но ако искат, могат да използват и e-tron услугата, която в момента работи в 18 страни в Европа.

Audi не дава информация за цени и пускане на модела по дилърствата, но ние ги очакваме до края на годината.

Audi