Audi напомня за техния летящ автомобил

Pop.Up Next

Audi представи концепцията Pop.Up Next на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., но изглежда, че амбициите им на летящ автомобил са се възобновили.

След новините за договор между Porsche и Boeing, Auto News Europe съобщава, че Audi ще предпочете партньорство с Airbus.

Audi имаше големи надежди за Pop.Up Next, но трудностите при направата на летящ автомобил явно са големи. В изявление, компанията казва: „Вярваме, че ще мине много време, преди да може да се произвежда серийно въздушно такси, което не изисква пътниците да сменят превозни средства.“ В допълнение се казва, че автомобилът се опитва да реши проблеми с доста комплексно решение.

Pop.Up Next се състои от ултралека двуместна кабина, която може да бъде прикрепена към автомобил или летящ модул. Автомобилният компонент представлява платформа, подобна на скейтборд, която включва 15 кВтч батерия и два електродвигателя, които произвеждат комбинирана мощност от 80 к.с. Това дава възможност на концепцията да измине до 130 км с едно зареждане.

Разбира се, най-отличителната черта е летящата конструкция. Тя се състои от четири части, в които намират място осем перки на хеликоптера. Всяка се задвижва от електродвигател с мощност 26 к.с., който се захранва от батерия от 70 кВтч. Това дава на модула комбинирана мощност от 214 к.с. и му позволява да лети със скорост до 120 км/ч. Разстоянието, което може да се измине във въздух е само 50 км. преди да се наложи да се спре за 15-минутно зареждане.

Въпреки че изглежда, че проектът наистина е забравен, Volkswagen Group не са се отказали от летящите автомобили. Както споменахме, миналата седмица Porsche и Boeing подписаха меморандум за разбирателство за разработване на „първокласни превозни средства за градска въздушна мобилност“. Като част от споразумението компаниите работят върху електрическо вертикално превозно средство за излитане и кацане, което изглежда като нещо от филм за Батман.