Audi забавляват феновете си на лед и сняг

Audi

Зрелищни сцени от Австрия. Проведе се GP Ice Race в Цел ам Зее, в което взеха участие шампионът на Формула Е Даниел Абт и шампионът в DTM сериите Рене Раст. Те се качиха в техните състезателни машини при температури под нулата на сняг и лед. За Audi Sport бяха и рали легендата Валтер Рьорл и звездата по свободен стил Бенедикт Майер.

На традиционната ледена надпревара в Цел ам Зее, три от състезателните автомобили на Audi развълнуваха голямата тълпа от зрители. Даниел Абт караше Audi e-tron FE04, с който екипът на Audi Sport ABT Schaeffler спечели титлата в ABB Formula E Championship 2017/2018. Рене Раст беше зад волана на Audi RS 5 DTM. Впечатляващото бе завършено от Световния рали шампион Валтер Рьорл зад волана на историческото Audi Sport quattro.

„Това беше хубав уикенд с фантастична атмосфера и фантастични хора“, каза Даниел Абт. „За пръв път карах колата от Formula Е на лед. Чудесно усещане! Беше невероятно хубаво забавление – също като видях феновете зад завоите през които дрифтирах. Надявам се, че ще имам възможност отново да участвам в събитието през следващата година. „

Абт участва и в интересен номер, дърпайки скиор със своя болид. Това бе скиорът по свободен стил Бенедикт Майер, който бе първият човек, който някога е теглен на въже от състезателна кола от Formula Е на сняг и лед. „Това беше страхотно. Сега очаквам с нетърпение да посетя някое състезание от Formula Е“ – каза германецът.

По-трудните условия на шофиране създадоха проблеми за Рене Раст. Audi e-tron FE04 е оборудван с гуми, използващи дълги шипове, но DTM автомобилът поради ниската си височина, трябваше да се справи с по-къси. „С малките шипове и 500 конски сили на задния мост имахме леки проблеми със сцеплението“, казаа Раст. „Все пак, управлението на DTM автомобила на сняг и лед беше интересно преживяване и доста забавно.“