Audi вдигна завесата на S8

S8

Това е Audi S8 2020. Топ версията в семейството на A8, което беше актуализирано преди две години изглежда наистина обещаващо.

Първото нещо, което трябва да знаете за новото S8 е, че то се захранва от 4.0-литров V8 двигател с две турбини. Той ще доставя не по-малко от 563 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. Мощността е ясна, но агрегатът обещава да бъде и ефективен, тъй като включва хибридна технология с 48-волтова система, която включва функция старт-стоп функция.

Мощността на S8 се изпраща към асфалта чрез системата за задвижване на всички колела Quattro, разполага със спортен диференциал. Имаме и система за завиване на всички колела, която стандартно подобрява маневреността при ниски скорости и осигурява по-голяма стабилност при по-високи скорости. Ако клиентите желаят, могат да изберат въглерод-керамични спирачки с дискове с размер 16.5 инча отпред и 14.6-инчови отзад.

Audi S8 е най-бързият модел спрямо всички топ лимузини, а компанията не прави компромиси и стандартно го оборудва с активно окачване. Системата ограничава наклона на купето по време на остро завиване само на 2,5 градуса, а в комфортен режим, тя позволява до 5 градуса наклон. Технологията за окачване на Audi също може да повдига и спуска всяко колело независимо, за да осигури възможно най-гладкото каране. Камерите, гледащи напред, се използват за откриване на дупки и предварително регулиране на окачването.

Външният дизайн на S8 е подходящ за S модел Audi и включва леко по-спортна предница, нови джанти, известните ни S означения и четворни ауспуси.

Отвътре ще намерите матово алуминиев интериор със седалки с диамантена бродерия и бродирани S лога. Карбоновите елементи не са новост, а сензорният екран за инфоразвлекателната система, контролът на климатика и инструменталният Audi Virtual Cockpit клъстер са стандартни.