Aston Martin Vulcan се появи и за улицата

Vulcan

Беше само въпрос на време, преди това да се случи. Aston Martin Vulcan Hypercar вече е получил пътна легализация чрез RML Group, британски специалисти по моторни спортове.

Първият Aston Martin Vulcan, готов за пътя се появява повече от година и половина, след като компанията обяви проекта. Той получава няколко необходими промени, за да осигури спазването на правилата за движение по пътищата в Обединеното кралство. Например, оригиналният Vulcan е бил лишен от каквито и да било фарове, които сега са добавени.

Предните светлини изглежда са най-екстремната модификация, като задната част остава до голяма степен същата като при състезателната кола. Необходимо е било да се добавят задни светлини, като RML са ги изработили. Височината също е с 1,2 инча по-висока, за да се предпази предния сплитер.

Под предния капак е разположен същият 7.0-литров V12, който е с мощност от 820 к.с. Ние вярваме, че RML са настроили скоростната кутия, за да гарантират, че Vulcan е способен на ежедневно шофиране. RML добавят нови вентилатори за охлаждане и заменят вътрешните състезателни седалки с нов комплект разрешени от закона.

Бяха произведени само 24 бройки Aston Martin Vulcan. Не е ясно дали има други, годни за пътя модели, планирани за бъдещето. Първата кола е регистрирана в Обединеното кралство, надяваме се да я видим по пътищата през новата година!