Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake ще се конкурира с Ferrari GTC4Lusso

Vanquish Zagato Shooting Brake

Каквото и да кажем за Shooting Brake купетата с две врати, те си остават изключително ексклузивни като Ferrari GTC4Lusso, наследника на FF.

В действителност, Ferrari са направили доста от този тип купета през цялата си история. Например 330 GT 2 + 2 Vignale или 365 GTB / 4 Daytona. Също така не можем да забравим тези, които харесват Volvo 1800 ES, Lotus Elan S4 Estate, BMW Z3 M Coupe или Lancia Beta HPE.

Какво да кажем за Aston Martin? Моделът Vanquish Zagato Shooting Brake не е първото им GT комби, защото това би означавало да забравим за DB5 Shooting Brake или по-новия Virage Shooting Brake, който се появи за кратко в началото на 90-те.

В днешно време хората, които могат да си позволят свръх скъпи GT автомобили, разбират, че назрява промяна във възприятията, когато става въпрос за изненадващо практични суперколи или луксозни автомобили. В противен случай никога нямаше да видим Ferrari FF или Porsche Panamera Sport Turismo.

Знаейки това, ни най-малко не се тревожим за Vanquish Zagato Shooting Brake по отношение на продажбите, особено след като Aston Martin съобщи, че ще направи само 99 от тях.

По същество това е по-практичен автомобил от концепцията Vanquish Zagato, разкрита преди няколко години на Villa d’Este. Дизайнът на задницата не е толкова елегантен, колкото концепцията, която, разбира се, е проектирана така, че Ferrari GTC4Lusso да ѝ завиди.

Колкото и практично да изглежда, не очаквайте да заведете децата си на училище, защото според Aston Martin, Vanquish Zagato Shooting Brake е “строго двуместен”, като по-високата задница е само за повече светлина в кабината и по-голямо пространство за багаж.

В същото време интериорът включва доста карбон, анодизиран бронз, опционална анилинова кожа и електрически багажник.