Aston Martin DB11 Volante e супер кабрио

Днес Aston Martin официално представиха своя DB11 Volante. Кабриото ще се предлага единствено с 4.0 литров twin-turbo V8-aк, а добре познатият 5.2 V12 е опция единствено за класическото купе.

Aston Martin DB11 Volante разполага с точно 503 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Воланът е с електрическо управление, а диференциалът с ограничено приплъзване. Кабриото се нуждае от едва 4.1 секунди за да развие 100 км/ч., а максималната му скорост е 301 км/ч.

DB 11 Volante е оборудван с мек таван, изграден от 8-слоя текстил, което ни навежда на мисълта, че не е баш „мек“, но това е друг въпрос. Ако искате да се насладите на вятъра, то на вашия Aston Martin ще са му нужни 14 секунди за да ви остави под открито небе, а връщането на тавана се случва за 16 секунди. Тоест ако решите да се правите на тарикат пред дискотеката за 30 секунди, със сигурност ще привлечето вниманието на всички. Цветовете, в които се предлага спортистът са едва три, но пък зашеметяващи – червено бордо, черно-сребрист и златисто-сребрист.

Въпреки, че Aston Martin DB11 Volante е с близо 26кг. по-лек от своя предшественик, той разполага с 20 % повече място за багаж, заради подобрената си система за прибиране на покрива.  Интериорът на кабриото е просто съвършен. Гърбът на седалките е украсен с карбонови или махагонови панели, зависи от вкусовите предпочитания на клиента. Интериорните лайсни също са изградени от въглеродни нишки или махагон, а спортният мултиволан изглежда еновременно агресивен и изискан. Стандартното оборудване включва камера за паркиране с 360 градусов изглед, отопляеми седалки и навигация, а срещу доплащане може да получите всевъзможни екстри.

От компанията, вече приемат поръчки за Aston Martin DB11 Volante, като цената за това удоволствие започва от 219 581 долара. Доставките на спорното кабрио ще започнат в началото на 2018 година. А ако случайно и вие решите да се поглезите с това изящество, то би било доста егоистично да не се свържете с нас.