aston martin db11

Aston Martin DB11 е първият модел от новия продуктов план на марката Second Century и за да разберем що за стока е колата решихме да ви представим кратко инфо + ревю на Джони Либерман от Ignition.

DB11 е последното попълнение към моделната линия от Гранд-туръри на британската марка. С 5.2 литров V12 под предния капак и помощта на две турбини, колата разполага с 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Както може би знаете Aston Martin е част от Daimler и голям процент от електрониката в автомобила е взаимствана от Mercedes-Benz, което според Либерман не само, че не прави колата по-малко британска, ами точно обратното – той твърди, че до голяма степен проблемите в DB9 са засягали именно електрическите компоненти.

db11
След като обръща внимание на външния вид на DB11, който според нас е буквално произведение на изкуството, водещият сяда зад волана на машината и яхва 12-те цилиндъра по извит планински път. Малко след като определя модела като „доста лесен за управление“, Джони решава, че британската кола заслужава истински британски пилот и връчва ключовете на победителя от 24 часовите серии на Льо Ман Джъстин Бел.

Двамата обсъждат подробности около модела, струващ над $ 200 000, след което се пренасят и върху автоомобилната писта Willow Springs International Raceway. Дали луксозният турър е подходящ за уикенди на пистата или остава верен фен на голфа? Вижте във видеото!

https://www.youtube.com/watch?v=7FVjb__p0K4