aston martin

След пускането на Aston Martin DB11, автомобилният производител отправя поглед дълбоко в териториите на Ferrari 488 и Lambo Huracan, планирайки нов модел със средноразположен двигател.

Шефът на Aston Martin Анди Палмър е споделил пред AutoExpress, че новият суперкар е част от продуктовата стратегия на компанията, която се състои от лансирането на 7 нови модела през следващите години. Според плана по един нов модел ще излиза всяка година, започвайки списъка с GT заглавията DB11, Vantage и Vanquish. През 2019 на пазара ще блесне футуристичният кросоувър DBX, а след него, както го наричат все още в пределите на фирмата „конкурентът на Ferrari 488“. Стратегията продължава с издаването на луксозния Lagonda и малко по-късно Lagonda 2, за да стигнем до 2023 година, когато се предполага, че ще видим и Aston Martin DB12.

aston martin
С появата си през 2020 година новият модел със средноразположен двигател ще запълни липсващото звено в моделната гама между настоящите спортни модели и суперспортния Valkyrie, разработен в партньорство с Формула 1 отбора на Ред Бул.
Анди Палмър сподели, че не е задължително моторът да се намира зад кабината, но това е единствения вариант за получаването на желания баланс на теглото 50/50.
Конкурентът на 488 ще взаимства голяма част от ДНК-то на Valkyrie, както и някои части от „по-низшия“ DB12.

В близко бъдеще семейството на Aston Martin ще се увеличи с още един член – изцяло електрическият Rapide, който ще използва технологии от ултра-иновативната марка Faraday-Future.
Очакваме с нетърпение да видим новата флотилия на британския производител.