Aston Martin представи нови модели в Япония

В края на изминалата седмица се проведе Гран При на Япония. Събитието бе използвано от Aston Martin, за да покаже най-новото в портфолиото си и за реклама с цел увеличаване на продажбите си. Оказва се, че Япония е един от петте най-големи пазара за луксозни автомобили.

Най-важното за успеха на компанията в Япония, а и по света е представянето на новия модел DB11. Първият от новата гама автомобили, идващи от Aston Martin едва ли ще бъде лесно достъпен за потребителите. Като вземем предвид и високите вносни мита за автомобили особено за такива с големи двигатели, DB11 ще е дори още по-скъп.

А какво да кажем за модела Valkyrie, който вече беше обявен за няколко милиона долара в страни с по-ниски такси? Със сигурност обаче британците ще успеят да пласират няколко модела и от този звяр въпреки ценовите спънки. Изненадващо, но доста хиперколи се разхождат гордо по японските улици.

При прецентацията на Valkyrie се появиха и бивши и настоящи пилоти от Formula 1. Мартин Бръндъл и Дейвид Култард бяха сред звездните гости, а компания им правеше и пилотът на Red Bull Даниел Рикардо. Британците са спонсори на отбора от F1.

Изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър прогнозира увеличаване на търговията между компанията и страната до $660 милиона. Близо $570 милиона се очаква да са постъпленията от нови коли и около $92 милиона за части от японските партньори Bridgestone и Denso. Също така се очаква и отварянето на нова централа в страната през следващата година.