aston martin vanquish

Новото поколение на Aston Martin Vanquish пристига през 2019 година, а от компанията пускат специална лимитирана серия Ultimate Edition за да отбележат изпращането на настоящата генерация.

Ще бъдат произведени само 175 бройки от автомобила, а клиентите ще имат възможността да избират между кабриолет и купе версия.
Aston Martin Vanquish Ultimate Edition ще е също и последният индивид от модела, който ще използва атмосферния V12 двигател, тъй като е почти сигурно, че неговите наследници ще се задвижват от новия 5.2 литров V12 мотор с две турбини. Сегашният агрегат е с обем 5.9 литра и в случая разполага с 595 к.с., комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а за доброто спиране се грижат комплект керамични спирачки.

Колата от снимката е избрана в цветовата тема Ultimate Black, но освен нея купувачите ще могат да избират между още две – Xenon Grey и White Gold, като те влияят както на екстериора, така и на интериора.
Черната тема се акцентира от медни елементи в зоната на предната решетка, страничните прагове и задния дифузьор. Aston Martin Vanquish Ultimate Edition стъпва на внушителни колела с 5 спици, които в комбинация с широката употреба на въглеродни нишки по тялото и салона, подчертават ултра спортния му характер.