aria

Aria – красиво име за още по-красив автомобил, чиято единтвена цел е да атакува най-добрите спортисти от Европа със своята мощ и динамика.

Колата бе представена на изложението в LA, където стана ясно, че ще бъде предлагана в два варианта според задвижващия блок. Първата опция – Aria FE, ще използва атмосферен 6.2 литров V осмак, чиято мощност остана в тайна (вероятно 720 – ако е същият от втората версия), но е ясно че ще завърта задните колела.

Ако клиентът бръкне по дълбоко в джоба си, ще има възможността да се сдобие с доста по-темпераментната Aria FXE, която използва симбиозата между V8 двигател със 720 к.с. и чифт електромотори даващи допълнителни 540 к.с. Сумарно мощността достига 1150 к.с., а тягата – умопомрачителните 1785 Нм. Напълно достатъчни, за да видоизменят диафрагмата на пилота.
Скоростната кутия още не е избрана, но се очаква да бъде 7 или 8-степенна автоматична с двоен съединител.

Американската компания твърди, че суперкарът им ще се превърне в кошмара на европейската банда Ferrari, Lambo и McLaren и представят някои данни към твърденията си. Aria FXE ускорява (поне на думи) от покой до 100 км/ч за 2.7 сек., а максималната скорост е близо 340 км/ч. Силни числа, но дали са вярни, скоро ще разберем!

Освен че е бърза и красива, Aria е и лека благодарение на монокок структурата си, както и масовата употреба на карбон и титан по тялото.

Фирмата има амбицията да продаде повече от 400 бройки, започвайки от началото на 2019 година, а цените ще стартират от 1 млн долара.

Трябва ли да се страхуват Големите от Стария континент според вас? Отговорете в коментарите!