Ares Design възражда легендарната De Tomaso Pantera

Panther

Базираното в Модена студио Ares Design разкри супермобила си Panther Project 1, вече готов за производство.

Първият продукт на програмата „Legends Reborn“ на Ares Design е кръстен на легендарната De Tomaso Pantera от 1970-те, но всъщност отдолу се крие Lamborghini. Това се дължи на факта, че ретро-оформеното купе стои върху шасито от алуминий и въглеродни влакна на Huracan, заедно с 5.2-литровия атмосферен V10 агрегат.

Тук обаче двигателят доставя 641 к.с. при 8 250 оборота в минута и 600 Nm при 6,500 оборота в минута, благодарение на препрограмирано ECU и нова изпускателната система. 7-степенната трансмисия с двоен съединител и електронно контролираната AWD система остават непроменени.

Panther

Въпреки 10-те допълнителни коня и разликата от само 1 килограм, Panther е с 0,2 секунди по-бавна до 100 км/ч. от Huracan Evo, достигайки време от 3,1 секунди. Максималната скорост остава същата – 325 км/ч.

В сравнение с автомобила-донор, Panther е по-дълга и по-тясна, оформяйки нови пропорции. Формата на вратите е единственото нещо, което ни подсказва, че това е Huracan с друго купе. Всички панели по каросерията са изработени от въглеродни влакна, а pop-up фаровете са снабдени с LED технология.

Тъй като говорим за ново купе, интериорът също е доста по-различен и само дигиталният кокпит напомня на Lambo. В кабината преобладават карбона и кожата, както и изработената по поръчка кожа Nappa и тапицерия от алкантара. Очевидно е, че Ares Design може изцяло да персонализира интериора по желание на клиента.

Panther

Компанията ще започне да доставя Panther на клиентите в края на май. Ако се интересувате, обновената De Tomaso Pantera ще ви бръкне с точно € 615,000. Създаването на купето от Ares Design изисква три месеца, така че трябва да бъдете търпеливи и богати.