Ares Design възнамерява да върне Ferrari 412

Ferrari 412

412 може да не е най-известното Ferrari, което някога е бил правено – но красотата, казват, е относителна, а четиримесният автомобил от 80-те години си има почитатели. Хората в Ares Design очевидно се броят сред тях и се опитват да го върнат обратно.

Идеята е да се преработи GTC4 Lusso с ретро каросерия, която напомня на 412. Предшественик на 456 GT, 412 беше последната итерация в еволюцията на четириместните кончета, които започнаха с 365 GT4 2 + 2 и доведоха до днешните 4WD shooting brake.

412 пристига с 4,9-литров атмосферен V12 в дълга и ниска каросерия, създадена от Pininfarina. Следвайки 400, който той заменя, това беше едно от първите Ferrari-та, което предлагаше (за добро или за лошо) автоматична скоростна кутия: 3-степенна кутия, представена като алтернатива на стандартната 5-степенна механична. Всъщност, 306 модела с автомаик и 270 с „ръчка“ са били произведени, което значи, че моделът с новата технология е бил (малко) по-популярен.

Възраждането ще постави ретро купе от въглеродни влакна върху шасито на GTC4, запазвайки задвижването на всички колела и 6.3-литровия V12, макар че бихме могли да си представим, че Modenese carrozzeria ще изненада с преработването на T версията с нейния 3.9- литров турбо V8, който задвижва само задните колела. И двата модела пренасят силата си през 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.