Arden ще покажат пипнати Jag F-Type SVR и Range Rover

Arden

Не сте доволни от „стандартните“ опции, предлагани от Jaguar Land Rover? Arden може да ви помогне.

Германският тунер е специализирал в най-доброто от Великобритания и е представен на автомобилното изложение в Женева през 2018 г. с чудесни подобрения за два от топ моделите на JLR.

Виждаме Jaguar F-Type SVR, който вече стои на върха на гамата на Jaguar. Arden го модифицира допълнително, като добавя цялостен бодикит, включващ нова предна престилка, решетка, странични прагове, задна престилка … дори нови дръжки на вратите. 21-инчовите намалят допълнително теглото, окачването е снижено с 30 милиметра, гумите са Continental, които помагат да се насочи цялата мощност към асфалта.

Не се заблуждавайте: Arden AR 23 идва с много мощ. 703 конски сили да сме точни (стандартно са 575) и въртящ момент от 873 Nm. 5.0-литровият компресорен V8 разполага с нови ковани бутала, подобрен компресор , нов  всмукателен колектор и настроено ECU. Тунинг студиото подобрява и интериора на F-Type с алуминиево-изглеждащ текстил, кожа и alcantara за волана и алуминиеви детайли.

Онези, които търсят повече пространство и възможности за офроуд, могат да предпочетат AR 12 – базиран на Range Rover. Той разполага с пълен бодикит, с предни и задни брони, странични прагове, решетка и калници. Двигателят е подобрен до 680 к.с. и въртящ момент от 810 Nm, като времето спадна за 0-100 км/ч. спадна  с 0,6 секунди до 4,9 секунди.

Гигантските 23-инчови джанти, заедно с окачването, което е снижено с 25 милиметра допринасят за чудесната стойка. Интериорът е подобрен с кожена тапицерия с шевове, оформени като диамант, алуминиеви педали и alcantara.

Arden Automobilbau ще представи и на двата модела в Женева, но можете да ги погледнете по-долу.