IE

Ако искате (и можете да си позволите) най-екстремния суперавтомобил в света, тогава вероятно ще се спрете на нещо като Pagani или Koenigsegg – но сега има още една възможност: новият Apollo Intensa Emozione или IE за кратко.

Най-новият суперавтомобил на Apollo е със спиращ дъха външен вид, с удивителна каросерия, която изглежда, че ще ви пореже, ако сте твърде близо до него. Където и да търсите, ще откриете остри линии, които завършват в огромно задно крило и тройна изпускателна система, оформена като тризъбец.

Шасито от въглерод е специално пригодено за IE, като монококетът включва предните и задни части, изработени от същия лек материал. Пушрод окачването предлага адаптивни амортисьори от Bilstein, а задните реактивни щанги също са регулируеми.

Мощността на това звяр идва от 6.3-литров атмосферен V12, произведен от Ferrari. Apollo казват, че агрегатът е доразвит и произвежда повече от 780 к.с., въртящ момент от 760 Nm и се развърта до 9000 об/мин. Той също имате избор на три режима на шофиране: Wet, Sport и Track.

IE

Предавателната кутия е 6-степенна секвенциална от Hewland, която е по-лека от всяка предавателна кутия с двоен съединител на пазара и разполага с напълно взаимозаменяеми предавателни числа.

Да видиш Apollo IE в реалния свят трябва да е уникално преживяване, но за останалата част от нас, които никога няма да се докоснат до един от 10-те планирани броя, това видео от NM2255 трябва да е достатъчно.