Apollo IE е бруталният хиперкар, готов да разреже въздуха

Apollo

Всеки автомобилен дизайнер може да създаде визуализация на уникален суперавтомобил и да заяви, че той ще достигне производствената линия и ще се справи с утвърдените играчи в индустрията.

Но действително превръщането му в реалност е много трудно. Apollo Automobili е една от малкото компании през последните години, постигнала това.

С нетърпение да се покаже пред света, компанията създаде най-откачено изглеждащия автомобил, който сме виждали досега. Трудно е да се направи превозно средство, което обръща повече глави в сравнение с Lamborghini и Pagani, но точно това прави Intensa Emozione, известен още като IE.

Миналия уикенд британският производител представи най-новия IE, като го показа на Фестивала на скоростта в Goodwood. Предполагаме, че това е клиентски автомобил, и въпреки стойността му, той беше каран на ръба на възможностите си.

В основата на IE стои шаси от въглеродни влакна, разработено съвместно с HWA AG и Capricorn Group. Монококът се свързва с карбонови мостове и според Apollo е толкова здрав, че „частично надхвърля изискванията за безопасност на FIA LMP2”.

Мощността идва от 6.3-литров атмосферен V12, произведен от Ferrari. Автомобилът крещи чрез своите 769 к.с. и 760 Nm въртящ момент и е готов да подчини всеки съвременен суперкар.

Apollo възнамерява да построи само 10 броя от IE, но подозираме, че може да продаде много повече, ако реши. Всеки от тях има начална цена от $ 2.71 милиона, но може да бъде персонализиран за предпочитанията на всеки собственик.