AMG GT R от Renntech е най-бързият Merc на Nurburgring

Renntech

Renntech записа рекорд на Nurburgring с модифицирания си Mercedes-AMG GT R, който завърши 20,8 км. трасе само за 7 минути и 4 секунди.

Топ моделът, роден в Афалтербах и подобрен от тунера, не е толкова бърз, колкото Porsche 911 GT2 RS, което се справи за 6 минути и 57,3 секунди, но все още е най-бързият Mercedes според Renntech.

Управелението на автомобила бе поверено на GT3 състезателния пилот Андреас Симонсен, който е запознат с пистата от 24-часовото състезание. Младият швед трябваше да избягва други автомобили по време на теста, тъй като Mercedes-AMG GT R не се движеше по затворена писта.

Renntech не бяха доволни от резултата, тъй като те се възползват от „няколко интелигентни технически решения за отключване на още скрит потенциал от AMG GT R„. Тунерът ще се върне на Nurburgring, защото вярва, че „още няколко секунди могат да бъдат изцедени“.

Що се отнася до суперавтомобила, заснет в клипа, той разполага с подобрени спирачки, ново окачване и полу-слик гуми Michelin Cup2 ZP с размери 10 × 19-инча отпред и 12 × 20 инча отзад, в допълнение към някои визуални модификации.

Най-впечатляващите подобрения се намират в двигателното отделение, където 4.0-литровя twin-turbo V8 е подкрепен от по-големи турбокомпресори, нови blow-off клапани, модернизирано ECU и нов въздушен филтър. Резултатът е 825 к.с.и 850 Nm въртящ момент, насочени към задните колела чрез усъвършенствана 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.