GT Black Series

Прототипите, които бяха засечени миналата година, са на очаквания Mercedes-AMG GT Black Series.

Все пак, независимо от очакваното предстоящо представяне, Black Series няма да се появи до 2020 г.

Говорейки пред журналисти по време на автомобилното изложение в Женева, шефът на AMG Тобиас Мьорс заяви: „Все още има един останал вариант GT. Ние сме на път и започнахме да вървим към Black Series „, разкрива CarAdvice. И 2020 г. ще изглежда „интересна година“, каза Мьорс, за неговото стартиране.

До края на десетилетието настоящият Mercedes-AMG GT ще бъде на шест години. Това вероятно означава, че новият Black Series ще служи като лебедова песен на първото поколение, преди да бъде заменено от нов модел за следващото десетилетие.

Имаме доста добра представа за това, какво трябва да очакваме, когато става дума за предстоящата Black Series в сравнение с AMG GT R: аеродинамични подобрения, подобрени окачване, управление и спирачки и загуба на тегло.

Очевидно е, че Mercedes-AMG GT Black Series (или Mercedes-AMG GT R Black Series?) Ще изстреля повече от 600 конски сили. 4.0-литровият турбо V8, който го задвижва, вече предлага 577 к.с. в GT R и 603 к.с. в седана E63 S.

Неговата върхова производителност обаче е достигната в AMG GT 4-Door Coupe S, който впряга 630 к.с. Наскоро стартираният седан има задвижване на всички колела, а Black Series се казва, че ще остане със задно предаване, така че ако го запазят в това състояние, трябва да бъде много интересен, най-малкото, на пътя.

Той също така ще намали с няколко десети от секундата от времето на GT-R за 0-100 км/ч., който сега се справя за 3.6 сек и вероятно ще има и малко по-висока максимална скорост.