Беше въпрос на време тунерите от Alpina да извадят проект, базиран на новото BMW X3. Ето, че днес станаха ясни плановете за така наречената Alpina XD3 и четейки за нея, разбираме че това ще бъде един много „лют“ SUV.

Очаква се Alpina XD3 да дебютира на изложението в Женева. SUV-ът се очертава, като най-мощната версия на новото BMW X3, поне докато от компанията не пуснат на пазара X3M. Автомобилът разполага с 3-литров дизелов агрегат, забележете, с цели ЧЕТИРИ турбокомпресора. Той изпраща 388 к.с. и 770 Nm към четирите колела на SUV-а, а скоростната кутия е добре познатата ни 8-степенна автоматична.

Alpina твърдят, че благодарение на повишената мощност и X-Drive системата, XD3 ускорява от 0-100 за 4.6 секунди, а максималната и скорост е 266 км/ч. По-слабата версия на Alpina-та пък ще разполага с 333к.с. и 700 Nm. Тя ще спринтира до 100 за 4.9 секунди, а максималната скорост ще бъде 254 км/ч. Впрочем и това звучи достатъчно бързо за SUV с тези размери.

Alpina XD3 е оборудвана и с регулируемо окачване и 20-инчови джанти, а най-големите мераклии ще могат да се възползват и от новите им 22-инчови, които са наистина огромни.

Alpina започват да приемат поръчки за новото XD3 през второто тримесечие на 2018 година, а първите бройки ще се появят на пътя в началото на 2019-та.