Феновете на BMW, са едни от най-привързаните към класическите си модели. И как няма да бъдат, поледнете автомобилите, които е произвеждала компанията през 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. А тази Alpina B7 Turbo е символ на съвършенството!

Първата Alpina B7 започва живота си, като стандартно BMW 528i E12. Тунерите от Alpina разширяват обема на двигателя до 3-литра, а за още по-величествено представяне поставят и турбокомпресор. Резултатът е 300 конски сили и въртящ момент от 460Nm. За разлика от днес, когато новата 5-ца е наръпкани със всевъзможни екстри, електроники и системи за безопасност. BMW E12 е значително по-опростено. Благодарение на това, колата тежи малко над 1400 килограма и 300-те конски сили са напълно достатъчни, посредством 5-степенната ръчна скоростна кутия да изтрелят легендарния Биймър до 100км/ч. за 6.5 секунди. Да, днес дори VW Golf GTI спринтира по-бързо, но не забравяйте, че говорим за 1981 година. А да впрочем, убедени сме, че дори новото BMW M5 трудно ще ви накра да се почувствате така, както тази класика.

Поглеждайки интериора на това BMW B7 Alpina наистина се влюбваме. Колата разполга с абсолютно всичко от което се нуждаете – нито повече, нито по-малко. Воланът изглежда страшно удобен, ръчната спирачка лесно достъпна, а седалките достатъчно широки, че да ви задържат стабилно дори и в най-бързите завои.

Екзеплярът от снимките, който впрочем се продава изглежда в перфектно състояние, а километражът му показва пробег от едва 140 000 километра. Цената на тази Alpina B7 за момента е едва 7150 долара, но до края на търга остава цяла седмица, така че сме повече от убедени – който иска да паркира тази легенда в гаража си ще трябва сериозно да изтръска джобовете!