Alpina B5 Bi-Turbo Touring е най-бързото комби в света

B5 Bi-Turbo

Ако сте се насочили към бързо BMW, би било разумно да изберете автомобил от М гамата на марката. Въпреки това, ако искате превозно средство, което предлага подобна производителност, но го съчетава с по-голям комфорт, е трудно да се пренебрегнат продуктите на Alpina. От всички автомобили, които предлага ателието, може би B5 Bi-Turbo, който е най-универсалното, особено в Touring версия.

На базата 5-Series комби, Alpina B5 Bi-Turbo Touring се задвижва от twin-turbo 4.4-литров V8 двигател, доставящ 608 к.с. Той е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия. Подобно на M5, тази мощ се изпраща към всичките четири колела и Alpina е в състояние да изпрати до 90% от въртящия момент на задните колела, ако е необходимо.

Благодарение на опита на Alpina в създаването на високопроизводителни превозни средства, B5 Bi-Turbo Touring е много бърз. В действителност, той може да спринтира до 100 км/ч. за 3,5 секунди и да достигне 322 км/ч., както показва новото видео.

B5 Bi-Turbo

Трябва да се отбележи, че Alpina не ограничава по електронен път максималната скорост на Touring на обичайните 250 км/. Това позволява на автомобила да се окичи с титлата на най-бързото комби в света.

Клипът на Alpina показва Porsche 911 GT2 RS и Mercedes-AMG GT R, които се движат по права линия. И двете машини са принудени да направят път на бързо движещата се Alpina. Тя не само е бърза, но и доста по-комфортна спрямо Porsche-то или Mercedes-а.

Още по-ценното е, че нейният дизайн е много прост и изчистен в сравнение с M5. Това превръща автомобила в истински германски слийпър.