Alpina B3 Touring е вашето M3 комби

BMW няма да направи практична версия на своето M3, но Alpina ще се погрижи за това. Новото B3 Touring е вашата опция, ако искате конкурент на RS4 и бе разкрито на изложението във Франкфурт.

Съперникът на Audi RS4 Avant и Mercedes-AMG C63 идва с 3,0-литровия, 6-цилиндров редови S58 двигател с две турбини. Настройките му позволяват да достигне 455 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Всичко това се насочва към асфалта посредством задвижване на 4-те колела с помощта на 8-степенния ZF автоматик.

Новото B3 Touring включва в себе си глезотии като заден диференциал с ограничено приплъзване и Launch Control, който ви помага да се изстреляте до 200 км/ч. Alpina не дава информация за ускорението или максималната скорост, но знаем, че моделът достига над 300 км/ч. в Спорт + режим. Останалите режими на разположение са Комфорт, Комфорт + и Спорт.

B3 Touring получава окачване от Eibach, както и подсилени стабилизарщи щанги. Спирачките са респектиращи, с размери на диска 395 мм отпред и 345 мм отзад. Апаратите са 4-бутални, завършени в Alpina Blue с логото на компанията.

Аеродинамиката със сигурност е една от характеристиките, които отличават автомобила. Разликите с обикновената 3-Series Touring не са малко, като същевременно осигуряват по-добро охлаждане и намаляват повдигането при високи скорости. Двете двойки ауспуси в задния дифузьор подчертават спортния характер на автомобила. 19-инчовите джанти Dynamic са обути в зимни гуми 255/35 и отпред и 265/35 отзад, а класическите 20-инчови са съответно 255/30 и 265/30 отпред и отзад.

Типиен за моделите на Alpina е завършекът в синьо и зелено. Ако те не са по ваш вкус, винаги можете да се обърнете към BMW и BMW Individual.

Повечето възможности за персонализиране се предлагат в кабината и включват кожа Lavalina, контрастни шевове и щампи по желание на клиента на всяка повърхност. Всички модели ще получат модифицирания от Alpina инструментален клъстер и инфоразвлекателна система, навигация, асистент при паркиране и още куп други екстри.

Alpina ще стартира новото B3 Touring през първото тримесечие на 2020 г., като доставките ще започнат през следващото лято, а цените ще бъдат обявени по-късно.