Alpina изкара 460 к.с. от BMW i8

i8

Alpina винаги са се стремели да направят новите и вълнуващи модели на BMW още по-добри. Според главния изпълнителен директор на Alpina Андреас Бовензипен, такъв е случаят и с BMW i8.

Jalopnik наскоро имаха възможност да поговорят с Бовензипен в Мюнхен и откриха, че слуховете за 4-цилиндров i8 са верни.

Според директора, Alpina е получила фабрично BMW i8 и се е заела да модифицира задната рамка, за да освободи място за 4-цилиндров агрегат, който да замени 3-цилиндровия турбо мотор. Alpina успява да свърши работата и създава модел с приблизително 460 к.с., което е с около 100 к.с. повече от стандартното.

Alpina започнат да тестват автомобила по обществените пътища като добавят на прототипа джанти Alpina, нов преден спойлер и фиксирано задно крило.

За съжаление BMW не позволи на Alpina да продължи проекта и го уби поради проблеми с идентичността на марката. Също така се съобщава, че BMW са сметнали, че „видимото излагане на изпускателна система в Alpina i8 е проблем.“ Бовензипен посочи, че целта на марката Alpina е да запълни нишите в семейството на BMW и че i8 с 460 к.с. би се конкурирал с М моделите.