Alfa Romeo Tonale е първият компактен SUV на марката

Tonale

Alfa Romeo го направи! Марката показа концепт на първия си компактен SUV на автомобилното изложение в Женева. Кръстен „Tonale“, той използва хибридна система и като Stelvio носи името на планински проход в Северна Италия.

Според Alfa, концептът Tonale е вдъхновен от „красотата и нюансите на човешките форми и органичното движение на светлината“. Сами виждате, че автомобилът е адски стилен.

Предницата вмъква в себе си традиционния “Trilobo” дизайн с отличителната решетка „Scudetto“. Отзад пък можем да се насладим на нестандартно обло стъкло, допълнено от малко крило и специални стопове.

Що се отнася до джантите, те са с диаметър 21 инча и въплъщават в себе си 5 кръга в класическия за Alfa дизайн.

Интериор за ценители

Tonale

В Tonale всичко е ориентирано към водача, който ще седне заобиколен от скъпи материали като алуминий, кожа и алкантара. Детайлите включват полупрозрачни панели с подсветка, DNA селектор за предавките, 12,3-инчов цифров клъстер с 10,25-инчов централен сензорен екран.

Системата за развлечение има две нови функции – „Alfista” и „Paddock”. Първата е описана като потапяне в начина на живот на Alfa Romeo, предоставяйки на потребителите напълно свързан интерфейс с избрани клубове и общностни събития, като сбирки. Приложението в автомобила също позволява на водача достъп до актуални новини за Alfa Romeo, като същевременно предоставя възможност за получаване на VIP достъп до специални събития.

Функцията „Paddock“ от друга страна е свързана с закупуването на най-новите интериорни и екстериорни подобрения на оборудването, като ви позволява да прегледате последните предложения на Alfa Romeo.

Чистокръвна Alfa

Tonale

Alfa избягва да дава конкретни технически подробности, но казва, че концептът ще се задвижва от хибриден двигател. Предполагаме, че това е вариант на хибридния модул, показан днес в Jeep Renegade, а SUV-ът вероятно ще се базира на модифицирана версия на компактната платформа с предно задвижване на Fiat Chrysler, вместо по-къса версия на архитектурата в Giulia и Stelvio.

В Tonale, режимите на Alfa Romeo ще изпълняват специфични функции за управление на енергията. Динамичният режим например се превръща в „Dual Power“ и ще предлага максимална мощност от двата двигателя – електрическия и този с вътрешно горене.

Чрез натискане на бутона E-mozione на сензорния екран можете да настройвате остротата при боравене с педала на газта, да направите спирачките по- силни и да получите по-директно управление. В естествен режим ще се поддържа най-добрия баланс между двата двигателя, докато режимът Advance E ще се справя само с източника на ток.