Giulietta Veloce

Alfa Romeo Giulietta Veloce е често пренебрегваният италиански еквивалент на VW Golf GTI, но това означава ли, че не е достатъчно добър?

Добре, може би това не е най-честното сравнение, тъй като Giulietta е на пазара, откакто VW представи Golf MK6. Независимо от това, интересно е да видим как се справя с по-модерната си конкуренция.

Хот хечът на Giulietta стартира живота като Quadrifoglio Verde, само за да бъде преименуван на Veloce след фейслифта от 2016 г. Актуализацията доведе и до премахването на ръчната кутия, оставяйки 1,75-литровия турбо двигател с мощност 240 к.с. само с 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Да, това е същата система за задвижване, както в спортната 4C със средно разположен двигател.

Въпреки че все още е един от най-мощните претенденти в сегмента, Giulietta Veloce не се хареса много на автомобилните журналисти, но това не означава, че не можете да се забавлявате с нея.

Последната версия на VW Golf GTI, от друга страна, е може би кралят в сегмента, предлагащ  баланс между ежедневното използване и динамичното шофиране, баланс, който сега се смесва с най-новите технологии.

Хари Меткалф прави сравняване, ползвайки Veloce-то на сина си, за да види как двете коли се конкурират. Нека да разберем дали Giulietta Veloce е пропусната възможност, или прехвалена скъпоценност на сегмента в следващия видеоклип.