Alfa Romeo разработват нова Giulia coupe. Колата ще използва, така наречената „energy recovery system (ERS)“, подобно на болидите във Формула 1.

Всъщност цели два агрегата ще се възползват от ERS технологията. Единият 2-литровия бензинов мотор с 276к.с., който намираме и в Giulia Veloce. А другият, 2.9-литровият V6-ак, с който пък може да се похвали Giulia Quadrifoglio. Той вече ще генерира респектиращите 641 к.с. и определено ще бъде най-мощната Alfa Romeo до сега.

Визулано ,предницата на автомобила, едва ли ще бъде променена. За сметка на това, Giulia Coupe вероятно ще разполага с различни задни панели, променена ще е линията на задното стъкло, а вратите ще са по-дълги, с цел по-лесен достъп до задната седалка от пасажерите. Възможно е Giulia Coupe да се появи и във вариант с 5 врати. Идеята е да се конкурират конкурентите във всички възможни класове.

Alfa Romeo винаги са можели да се похвалят с невероятно красиви дизайни. Giulia пък е короната в еволюцията им, а варианта Coupe изглежде още по-съблазнително.